Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Jan En René Quist
Markt 37
4931 BR GEERTRUIDENBERG

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 19.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Jan en René Quist úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Mooie wijnen van Stellenbosch

Mooi wijnen van Stellenbosch!

Een mooie laan met aan weerszijden wijngaarden en bomen, leiden naar het landhuis van de familie Rabie. Het uitzicht op de Helderberg, net ten zuiden van Stellenbosch is prachtig. Als het helder is, ziet u de oceaan. Hier liggen de 80 ha wijngaard waar de Country Lane wijnen vandaan komen.

Country Lane Shiraz Pinotage - Chardonnay - uw topSlijter nb website


Country Lane
Chardonnay Reserve Stellenbosch

Vinificatie:
De perfect rijpe druiven, die met de hand geplukt worden, zijn zacht geperst om het mooiste sap eruit op te vangen. Daarna vergist alles onder een koele temperatuur: 70% in roestvrijstaal en 30% in Franse eikenhouten vaten. Daarna laat men de wijn nog een tijd op de lies liggen om zo diepere smaken en meer textuur te krijgen. 

Commentaar van de wijnmaker:
Rijpe perziken en ander steenfruit domineren de neus. Ook toast en honing zijn duidelijk te herkennen. Dit alles maakt de wijn complex met een mooie balans van frisheid en inhoud. Een lange afdronk.

Lekker bij:
Deze wijn gaat zowel samen met veel delicate gerechten maar is ook een aanbeveling bij simpele gegrilde zalm of bij kip in een roomsaus.

Country Lane Shiraz Pinotage Reserve Stellenbosch

Vinificatie:
Na de oogst worden de druiven gekneusd en 48 uur koel gehouden bij 15 ⁰C om het beste van elke druivensoort naar boven te halen. De Pinotage wordt eind februari geoogst en de Shiraz halverwege de maand maart. De vergisting van elke druivensoort vindt apart plaats in roestvrijstalen tanks, waarbij de hoed om de 4 uur met de hand wordt ondergedompeld om tannines, smaak en kleur aan de druiven te onttrekken (batonnage). De fermentatie duurt gemiddeld 5 dagen bij een temperatuur van 24-28 ⁰C. Daarna rijpt de wijn 18 maanden in de kelders op gebruikte Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.

Commentaar van de wijnmaker:
Een donkerpaarse, kruidige wijn met kersen en rijpe aardbeien in de neus. Ook in de mond komen deze smaken terug met daaraan toegevoegd wat vanille waardoor de mond mooi gevuld wordt. Het zoete rode fruit is in goed evenwicht met de getoaste tonen van de houtlagering.

Lekker bij:
Allerlei soorten gegrild vlees met bijvoorbeeld een pepersaus. Maar ook stoofpotten, hutspot en vele winterse gerechten passen er goed bij.

Meer informatie? Kom langs in onze winkel of shop online.

Klik hier voor alle aanbiedingen.